Известие

Collapse
No announcement yet.

БИОДИЗЕЛ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• БИОДИЗЕЛ

Здравейте колеги Порових из форума но не можах да открия нещо писано за този вид гориво Та въпроса ми е дали някой е карал с този вид гориво и ще има ли последствия за нашите двигатели Трябва ли колата да се подготвя ако ще се кара с такова гориво = да се сменят горивопроводи филтър или нещо друго
    ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

След това мълчание мисля да не рискувам
    ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Относно биодизела имам единствено впечатления, свързани с нафтови горелки.
      Наблюденията ми са, че е по-калоричен от нормалната нафта, но съдържа някакви смолисти вещества, които след изстиване запечатваха дюзите.
      За употребата му при ДВГ не знам.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

2005-06 съм минавал доста през Германия, тогава имаше малко бензиностанции с биодизел зареждал съм и карахме, чувал съм че не е добре да се кара с него но защо никой не можа да ми обясни точно. Също така ми правеше впечатление че там съвсем малко съм виждал да зареждат с биодизел, макар че беше доста по-евтин от другото диз. гориво.Поне тогава беше така.
        166 2.4JTD-00г.

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=60450
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Познавам 2-ма души, които карат 2.4-ки на 60% горено прецедено масло и 40% нафта. Не го одобрявам, но мога да кажа, че самите коли не са създали проблеми, дори напротив. По този въпрос аз имам повече екологични съображения, но говоря от чисто инженерна гледна точка.

Не съм наясно дали това може да прецака самия мотор, предполагам че не, но се чудя дали не може да навреди на горивната система.
            Last edited by duronman; d.m.y г., 00:09.
            Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Карах 164 2.5 тди 60 % олио,40 % нафта.Олиото беше прецедено само с един чорапогащник и оставено после да се отаява.Колата си вървеше.Проблемите бяха следните:
              1.Олиото ако е взимано само от пържене на картофи и други такива е добре,но ако има и останало мазнина става много гъсто
              2.При падане на температурата от типа на под 15 градуса сутринта(беше май месец) колата палеше адски трудно
              3.Олиото напълни страшно много горивния филтър-колата буквално спираше.Четох,че това било защото чисти целия тръбопровод и резервоар,дали е така,не знам.
              Това,което бях изчел в интернет е,че олиото е за по-прости коли-тди,чисти дизел или други.За ЖТД или ХДИ не е хава.
              А за дизела мисля,че по закон трябва да въвеждат с годините процентно биодизел,за намаляване на замърсяването.

Comment

Биодизелът е за старите кочини. Вируса караше неговата 164 с отработено олио и беше много доволен. Кучетата в селото също. За новите не е подходящ.
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Да не забравяме, че първият дизелов двигател е бил създаден за да работи именно с биодизел.

Това разбира се не означава, че е подходящото гориво за съвременните двигатели.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Все пак едно е просто олио, друго е истински обработен биодизел:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%...B7%D0%B5%D0%BB
                    Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Биодизелът се добавя с малки проценти към дизела, но като цяло е агресивен към горивната система и затова не се препоръчва в чист вариант за новите дизели, където помпи, дюзи и прочие са изработени много по-прецизно от тези на конвенционалния дизелов агрегат.
                      _______
                      146 JTD - ex
                      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Аз карам на биодизел, даже в момента съм на 90% с него. Двигателя ми работи по-чисто и равномерно, даже и като сложа петролен дизел след това. Биодизела прочиства всички гадории от петрола, та затова така. Но колко качествен ще намериш е вече друг въпрос
                        166, 2.4 JTD'00

Comment

Working...
                        X